1401/04/20
وان/ نجمالدین کاراجا/ خبرگزاری آناتولی
ترکهای قرقیز در سال 1982 از منطقه پامیر افغانستان به ترکیه مهاجرت کرده و در محله «اولو پامیر» شهرستان ارجیش وان توسط دولت به آنها اسکان داده شد.
این خانوادهها با گذشت 40 سال از مهاجرتشان، با حفظ برخی از آداب و سنن خود مانند نحوه زندگی روزمره، نوع پوشش لباس، برگزاری جشن و بازیهای محلی به یکی از جاذبههای گردشگری در منطقه تبدیل شدند.
شمار زیادی از عکاسان حرفهای و آماتور برای ثبت لحاظ به یاد ماندنی از این افراد به منطقه سفر و از محل زندگی آنها دیدن میکنند.
در این زمینه عکاسانی از شهرهای استانبول، ارزینجان، آدانا و حتای به محله آمده و از نزدیک شاهد نحوه برگزاری جشن دو جوان قرقیز به نامهای عایشه بوهان کسیکلی و ذکرالله اصلان شدند.
در حین مراسم عروسی همچنین بازی محلی و سنتی «کوک بورو» به عبارتی دیگر بُزکشی برگزار شد که توجه حضاران را به خود جلب کرد.
مراد دوغان از عکاسان حاضر در این عروسی به خبرنگار آناتولی گفت: سنن پوشاندن داماد و گریه کردن عروس را از نزدیک دیدیم. ما هم عکسهای زیبایی را از این مراسم تهیه کرده و در فضای مجازی به اشتراک گذاشتیم.
مراد باتماز دیگر عکاسی که از استانبول برای این مراسم آمده بود، هم با بیان این که فرصت بازدید از فرهنگ قرقیزها را از نزدیک پیدا کردهاند، گفت: از عروسی و بازی کوک بورو عکاسی کردیم. خودم را در آسیای میانه احساس کردم.
در این راستا، محمد روزوبای از ترکهای قرقیز ساکن محله اولوپامیر با اشار به احیای فرهنگ و رسوم ترکها توسط آنها در این منطقه گفت: عروسیهایمان بسیار جلب توجه میکند. عکاسان زیادی در این جا حضور پیدا کردند که از لحاظ معرفی روستای ما بسیار مهم هستند. ما هم برای حفظ این آداب و رسوم تمامی تلاشمان را میکنیم.